tiktok
October 9, 2023 0 Comments

TikTok is een razend populaire app. Niet alleen jongeren hebben deze app op hun telefoon, maar ook steeds meer oudere generaties zijn verkocht. Het is dan ook allang geen app meer waarop alleen dans filmpjes voorbij komen. Wil jij te weten komen waarom TikTok zo populair is? Lees dan snel verder! 

Korte video’s 

Wat TikTok echt onderscheidt van andere sociale media platforms zijn de korte filmpjes. De video’s die je uploaden kunnen niet langer dan drie minuten zijn. De video’s die je in de TikTok app zelf maakt, kunnen maximaal 60 seconden lang zijn. Door TikTok is gebleken dat mensen het boeiend vinden om naar korte video’s te kijken. Dit hebben dan ook verschillende sociale media nageaapt. 

Algoritme 

TikTok heeft bijzondere algoritmes en deze veranderen elke dag. Op de app krijg je zeker filmpjes te zien die binnen jouw interesses liggen. Maar daarnaast kan een TikTok ineens aanslaan. Als iets aanslaat kan het zomaar op de “Voor Jou” pagina komen van veel TikTok gebruikers. Dan kan het zijn dat duizenden mensen jouw TikTok bekijken. Als een TikTok zo aanslaat is de kans groot dat je meer TikTok volgers krijgt! Elke TikTok die je plaatst kan dan ook onverwachts viraal gaan. 

Toegankelijkheid 

In de app zelf kun je super gemakkelijk een leuke video bewerken. Hierdoor is het ontzettend toegankelijk voor iedereen. Je hebt geen dure spullen nodig. In de app zijn er talloze filters, stickers en GIFjes. Dus het is heel gebruiksvriendelijk om een TikTok te maken. Maar daarnaast kan je ook gemakkelijk op een TikTok reageren, liken of delen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *