September 14, 2021 0 Comments

Online marketing is nu erg belangrijk voor een goed marketingplan. Maar wat zijn de voordelen van online marketing tegenover offline marketing? En waarom is het zo belangrijk? In deze blog wordt hierop ingegaan.

Digitale marketing werft potentiële klanten naar de website van het desbetreffende bedrijf, dit moedigt potentiële klanten aan om de producten en/of diensten te kopen van het bedrijf.

Internet is enorm en wereldwijd voor (bijna) iedereen bereikbaar. Enorm veel potentiële klanten dus! Voorheen bleef de marketing aardig nationaal met online marketing kan je je marketingplan naar internationaal niveau tillen! Verder kan je op het internet ook heel gericht een doelgroep bereiken. Alleen mensen die zich interesseren in de onderwerpen die aansluiten op uw bedrijf zullen de reclame te zien krijgen. Dit scheelt ook veel geld aangezien er nu gericht wordt geadverteerd en niet in het algemeen. De reclame wordt effectiever en zo ook goedkoper. Ook wel inbound marketing genoemd.

De resultaten van het marketingplan zullen ook veel beter meetbaar zijn als deze online gevoerd worden. Alles op het internet is meetbaar, de effectiviteit van je marketing dus ook. Wanneer de statistieken tegenvallen kan je veel beter zien waar je je meer op moet focussen. Ook is het heel flexibel, als je je focuspunten veranderd kan het marketingplan heel makkelijk mee veranderen. Als we kijken naar offline marketing worden ineffectieve reclames pas opgemerkt als de reclamecampagne als geweest is, dit is in deze tijd niet meer wenselijk.

Online marketing is voor elk bedrijf geschikt, groot tot klein, jong tot oud. Een bedrijf hebben zonder online marketingplan is bijna hetzelfde als een bedrijf beginnen en het niemand ooit vertellen! Neem zo snel mogelijk een online marketing bureau in de arm en begin uw campagne vandaag nog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *